top of page
2206 - PROPOSED dark option.jpg

Bouverie Road, Stoke Newington, N16

We were approached by our client in North London to reconfigure the ground floor plan of their home, and extend into the rear to provide much needed additional space. The additional area formed via the new extension will house their kitchen, utility and WC. Large Crittall windows and doors are introduced at the new and existing rear elevations to provide better access into the garden space, bridging the gap between the internal entertainment spaces and the garden. Crittall is used throughout the scheme to complement that of the existing Victorian terrace's features. 

The new ground floor extension spans the entire length of the garden. With a flat roof, the extension invites the opportunity of additional external space, with a new terrace above the kitchen accessible via the first floor. 

At ground floor, the internal arrangement has been designed to form a clear route through to the garden. At the threshold between the existing rear wall and the new kitchen, a larger opening has been formed with a new diagonal wall feeding into the kitchen. This wall is lined by a small timber bench seat, creating a nook between spaces, opening up the entryway into the new kitchen.

The design has been developed through line drawing, digital and handmade 3D modelling, to better understand the influence of light within and around the courtyard and the materials and textures proposed throughout the scheme.

 

bouv insta copy.jpg
bottom of page